Lava NET

Chic wall art – Aleksandra Šikoparija

Novi Sad

Umetnica Aleksandra Šikoparija je rođena u Budimpešti. Sa 6 godina se preselila u Novi Sad. Oduvek se zanimala za razne vidove umetnosti – crtanje, slikanje, pravljenje kolaža, figurica i modela od plastelina, kao i za dizajniranje haljina za svoje lutke. Dok su se druge devojke njenih godina igrale napolju, ona je bila zadubljena u svet umetnosti koji joj je bio prirodan pošto je njen otac bio slikar, a majka je pevala u Operi, uvek u prelepim haljinama iz različitih epoha.

Tokom osnovnog i srednjeg školovanja sklonost ka umetnosti postala je gotovo opsesija. A kada se upisala u Centar za dizajn „Bogdan Šuput” otvorili su joj se novi horizonti i konačno je shvatila čime će se baviti u budućnosti.

3D zidna umetnost

Njena fascinacija renesansnom Venecijom, karnevalima i onim što se danas naziva venecijanskim maskama, u kombinaciji sa novim oblicima umetničkog izražavanja nateralo ju je da prihvati 3D zidnu umetnost kako bi izrazila duh glamura i misterije. Sve je došlo spontano kada se sa suprugom preselila u novu kuću – trebalo joj je nešto izuzetno kao zidna dekoracija u velikoj dnevnoj sobi i tako je stvorila svoju prvu 3D zidnu umetnost koja predstavlja ono što će postati njen budući potpis – kompozicija nalik venecijanskim maskama u 3D zidnoj umetničkoj formi.

Od tada pa nadalje, stvara ih da unese elegantnu suptilnost u domove ljudi. Svi oni koji vole istoriju i tradiciju sada mogu da prenesu duh renesanse u svoje domove, kancelarije, hotele, restorane.

U isto vreme, zbog svoje ekskluzivnosti, njeni komadi 3D zidne umetnosti mogu biti idealan poklon za ljude od stila.

3D maske – Unikatne & ručno rađene

Lice maske je gipsano, ornamenti se nanose ručno, jedinstveni za svaku masku, nakon čega se na masku fiksira 550 do 700 cirkona koji prate linije ornamenta. Za ukrašavanje vrha glave i pozadine koriste se različiti materijali, kao što su pliš, svila, brokat, koža, perje itd. Okviri su izrađeni od najkvalitetnijeg punog drveta. Maska se ne može ukloniti. Nije namenjena za nošenje već kao zidna dekoracija. Aleksandri obično treba 8 do 10 dana (odnosno 85 do 100 sati) da završi celu kompoziciju.

Unikatni žičani nakit

Usput, zbog ljubavi prema modernim aksesoarima, počela je i da pravi unikatni žičani nakit od poludragog kamenja, sedefa, murano stakla itd. Sudeći po prodaji, njen rad u ovoj oblasti je veoma cenjen među ženama širom sveta. Do sada je izlagala svoje 3D zidne umetnosti i kreacije nakita na raznim sajmovima umetnosti u zemlji i inostranstvu, a imala je i nekoliko samostalnih izložbi.

džš

LavaNet

Započnimo projekat

LAVA NET

LavaNet