Blog

12 besplatnih internet sajtova za rad i zabavu

7. 06. 2024. | Ostalo

TAGOVI: Internet

Pre dve godine smo pisali o besplatnim alatima na internetu. Sada nastavljamo taj serijal, praktično na istom tragu: malo posla, malo zabave. Ovo je neka vrsta apdejta tog teksta. Evo, dakle, slede zanimljivi sajtovi koji vam mogu pomoći u svakodnevnim aktivnostima, bez obzira na posao kojim se bavite, a tu je i par linkova za uživanje i obrazovanje.

Praktični alati za povećanje produktivnosti i kreativnosti

U savremenom svetu, gde nas svakodnevno bombarduju brojne informacije i distrakcije, važno je pronaći alate koji nam mogu pomoći da ostanemo fokusirani i produktivni. Na internetu postoji mnogo besplatnih resursa koji mogu unaprediti naš rad i olakšati svakodnevne zadatke.

Prvo, tu su alati koji pomažu u eliminaciji distrakcija i omogućavaju vam da se u potpunosti posvetite radu. Ovi alati su dizajnirani da blokiraju ometajuće sajtove i aplikacije, pružajući vam neometano radno okruženje. Pored toga, istražićemo i resurse koji nude smirujuće zvuke, što može biti od velike pomoći za koncentraciju i opuštanje tokom rada.

Osim toga, upoznaćemo vas sa platformama koje nude besplatne ikonice, slike i fontove. Ovi alati su dragoceni za svakoga ko se bavi dizajnom ili želi da unapredi vizuelni izgled svojih projekata. Bez obzira na to da li ste profesionalni dizajner ili samo entuzijasta, ovi resursi vam mogu pomoći da kreirate atraktivne i kvalitetne sadržaje. Kroz naredne odeljke, vodićemo vas kroz najbolje besplatne alate koji će vam pomoći da postanete produktivniji i kreativniji.

1. Pomoć u radu

Ovo je sajt koji ne pomaže direktno, nije alat koji će vam pomoći u radu. Zapravo, služi tome da vam oslobodi prostor za rad, da skloni distrakcije. Cold Turkey je sajt za blokadu svega što vam može odvući pažnju od posla. Besplatna verzija blokira glavne podmetače nogu, za ostale se mora platiti.

Posetite sajt ovde.

2. Muzički mir

Nastavljamo u sličnom tonu. Alati koji vam olakšavaju da mirno radite ili bar da mirno odmorite, što takođe nije tako lako. Ovo je sajt s raznim smirujućim zvukovima. Možete sami izabrati kombinaciju koja vam odgovara, a možete i menjati, kad postane dosadno. Zvuci kiše, vatre, ptica… Kombinacija zna da bude smirujuća.

Posetite sajt ovde.

3. Ikonice i slike

Evo jedan radni sajt. Tu možete skinuti besplatne ikonice i slike. Ogroman broj ikonica, koje mogu biti korisne ne samo za sajtove. Morate se prijaviti da biste skidali.

Posetite sajt ovde.

4. Fontovi

I sledeći sajt je praktičan. Tu možete skidati veliki broj besplatnih fontova. Ponavljam, čak i ako se ne bavite dizajnom, fontovi će vam nekada trebati. Pažljiv izbor fonta može popraviti čak i sam sadržaj, u nekim slučajevima, naravno.

Posetite sajt ovde.

5. Modle za fotošop

Nastavljamo i završavamo niz sajtom na kome besplatno možete skinuti PSD slike. Samo vam treba Fotošop i možete uraditi nekoliko izmena da biste dobili šta god vam treba. Brzo rešenje za veliki broj problema.

Posetite sajt ovde.

6. Stvaranje svemira

Sajt koji će vas smiriti i usrećiti. Samo crna pozadina, prazan svemir koji čeka svog boga da ga popuni sadržajem. Dole su boje. Samo izaberite boju i počnite da klikćete. Brzo ćete shvatiti o čemu vam govorim.

Pogledajte sajt ovde.

7. Ulazak u dubine

Jedna slika i „beskonačna“ dubina. Zum koji ne staje i ulazi u sledeći i sledeći „detalj“, koji je zapravo svet za sebe. Pa dokle izdržite…

Pogledajte sajt ovde.

8. Besmisleno, ali zanimljivo

Ovo ničemu ne koristi, osim ako nemate sreće. Kada kliknete na dugme dobićete neki sajt koji ničemu ne služi. Nemate pojma gde ćete sleteti, ali je sigurno da nećete dobiti. Nekada treba dati sebi oduška.

Pogledajte sajt ovde.

9. Svemir

Naš favorit. Svemir. Sajt koji vam pruža zadovoljstvo da se krećete kroz svemir jednim potezom prsta. Istovremeno smiruje i uznemirava. Smiruje plovidba svemirom, a uznemiravaju veličina i misli o beskonačnosti.

Posetite sajt ovde.

10. Muzički žanrovi, podžanrovi…

Nisam imao pojma koliko muzičkih žanrova postoji. A onda sam naišao na sajt Every Noise i bio sam začuđen, jako začuđen. Pa to je potpuno neverovatno. Na ovom sajtu možete pročitati naziv i čuti klip, čisto da čujemo o čemu se tu radi. Idealno za istraživanje novih muzičkih horizonata.

Pogledajte sajt ovde.

11. Radio Garden

Radio bašta. Sajt na kome možete pronaći radio stanice iz celog sveta. Bukvalno. Možete čuti šta ljudi slušaju u pustinji, na ledu, u gradovima, selima, na svim kontinentima. Pronašao sam tešku narodnjačku stanicu, naši narodnjaci, repertoar kao sa svadbe na jugu Srbije, u sred amazonske džungle. Sajt koji krije bisere i iznenađenja.

Pogledajte sajt ovde.

12. Filmske preporuke

Na kraju filmski sajt i to preporuke. Nema kritika, nema mnogo teksta. Samo naslovi i kratak opis, obično onaj koji je dao distributer. Odličan izbor filmova.

Pogledajte sajt ovde.

Dragan Stojanović

Možda će vas i ovo zanimati

Internet i apokalipsa

Internet i apokalipsa

Navodno, internet nije moguće uništiti jer se ne kontroliše iz jednog centra. Mnogo je mreža koje kontrolišu razni pojedinci, kompanije i vlade. Ako bi deo mreže i propao, brzo bi rupu popunile druge mreže.

Mala škola elektronske pošte

Mala škola elektronske pošte

Vlasnici firmi mogu podneti da im neko vreme ne radi poslovni sajt, ali ne mogu da budu mirni ako im ne radi mail. To je potpuno razumljivo.

džš

LavaNet

Započnimo projekat

LAVA NET

LavaNet