Blog

14 zanimljivih i besplatnih internet alata

24. 06. 2022. | Sajtovi, SEO, Shop

Besplatni internet alati nisu bauk! Oni su tu kao zamena za plaćene varijante i odličan su izbor!

Pred vama je 14 sajtova koje ćete odmah zavoleti, ako ih već ne volite. Neke ćete koristiti svakodnevno, neke periodično, ali je sigurno da će vam olakšati život. Poslednja preporuka je tu iz ljubavi prema ajkulama.

1. Istorija sajtova

Fantastičan alat, čak i ako vam ne treba. Ovde možete pogledati kako je neki sajt izgledao u prošlosti. Naravno, pod uslovom da je menjan dizajn sajta. Na ovoj adresi se možete vratiti u prošlost, jer internet pamti sve. Na sreću ili žalost, zavisi od ugla gledanja i oblasti o kojoj govorimo.

Posetite ovde web.archive.org

2. Youtube provera

Alat koji vam omogućava da vidite ključne detalje svakog Youtube kanala. Možete videti kada je kanal osnovan, koliko ima pratioca, koliko pregleda, kolika je zarada… Tu možete proveriti svoj kanal, ali i druge. S ovim alatom nema laganja.

Posetite ovde socialblade.com

3. Montaža

Besplatan alat za obradu slika i video snimaka. Ako niste zahtevan korisnik ovo je idealan alat za vas. Ne treba da kupujete i instalirate skupe i glomazne programe, već sve radite u vašem brauzeru. Ubacite sirovi video materijal i počnite da montirate.

Posetite ovde kapwing.com

4. Grafički dizajn

Još jedan alat za obradu vizualnog materijala. Canva nudi hiljade šablona koji će vam pomoći da lako napravite, kako kažu, apsolutno sve. Lako možete napraviti pozivnice, postove za socijalne mreže, reklame, bilo šta za štampanje. I što je najlepše – sve što uradite izgleda odlično. 

Posetite ovde canva.com

5. Prebacivanje

Alat koji će vam olakšati život. Na toj adresi možete konvertovati sve i svašta u sve što možete smisliti. Teško mi je i da nabrojim. Pogledajte sami i naći ćete spisak. Sajt podržava 1.200 tipova konverzije tekstova, video fajlova, slika…

Posetite ovde zamzar.com

6. Slanje

Ovaj alat nam je mnogo pomogao. Koristimo ga skoro svakodnevno svi u Lava Netu. Alat vam omogućava da šaljete velike fajlove. Besplatno je slanje fajlova koji su „teški“ do pet gigabajta. Jednostavan za korišćenje, brz i efikasan. To je ovaj alat. Onaj kome ste poslali fajl mora da ga skine u roku od pet dana.

Posetite ovde sendgb.com

7. Slike

Sajt za besplatne slike visoke rezolucije. Možda i ne treba više objašnjavati, ali za svaki slučaj. Veliki broj slika koje možete pretraživati po ključnoj reči, kao i u pretragama na velikim pretraživačima. Ako nemate ideju tu su predložene kategorije da vas inspirišu.

Posetite ovde unsplash.com

8. Video

Ovde možete skidati besplatne video snimke. Sve je isto kao na prethodnom sajtu, samo što je reč o video radovima.

Posetite ovde pexels.com

9. Privatna istorija

Fantastičan link. Na ovoj adresi možete pogledati šta ste sve tražili na Guglu. Odlična adresa za analizu. Tu možete analizirati sebe i svoje ponašanje na internetu. Videćete da li gubite vreme ili radite nešto korisno. Možda vam pomogne da promenite loše navike. A svi ih imamo.

Posetite ovde myactivity.google.com

10. Učenje

Besplatni kursevi. Sajt na kome ima 80.000 besplatnih kurseva. Nismo ih brojali, ali verujemo vlasnicima sajta. Kucali smo svašta i stvarno ima svega. Mesto savršeno za učenje.

Posetite ovde classcentral.com

11. Fotošop na netu

Već smo predstavili alat za slike, ali je pre svega namenjen za montažu videa. Ovaj alat je napravljen samo za obradu slika.

Posetite ovde pixlr.com

12. Programi za Windows

Sajt idealan za sve koji koriste Windows operativni sistem. Ne morate da razmišljate šta vam sve treba od softvera, samo pogledajte ovaj sajt i štiklirajte šta vam treba. Kada to uradite samo kliknite plavo dugme i na vaš hard će biti isporučen jedan fajl, kada ga pokrenete biće instalirani svi softveri koje ste obeležili. Jednostavno, a štedi vreme. I živce.

Posetite ovde ninite.com

13. Alternativa

Ako vam se nešto sviđa od softvera ili servisa na internetu ili je preskupo možete pronaći alternativu. Neko je napravio sajt na kome možete naći alternativu za sve što vam padne na pamet. Probajte, teško da ćete naći pojam koji se ne može zameniti.

Posetite ovde alternativeto.net

14. Ajkule

Na kraju vam preporučujemo sajt za praćenje ajkula. Izaberite ajkulu i videćete gde je bila, kako se kretala i na dalje možete pratiti njeno kretanje. Idealan sajt za ljubitelje ajkula.

Posetite ovde ocearch.org

Dragan Stojanović

Možda će vas i ovo zanimati

SEO – Ima li Google konkurenciju

SEO – Ima li Google konkurenciju

Pitanje konkurencije za Google kao vodećeg pretraživača koji već godinama u nazad drži monopol postaje sve relevantnije u svetu SEO-a.

Ima li mesta za mene ili kako ući u IT svet

Ima li mesta za mene ili kako ući u IT svet

Informacione tehnologije, popularni IT jeste najbrže rastuća industrija poslednjih godina, a možda i decenija. Nekoliko je razloga zašto ljudi hoće da rade u ovoj oblasti. Prvi je i očigledan…

Custom shop

Custom shop za ozbiljne biznise je ekskluzivni Lava Net proizvod. Namenjen je vlasnicima biznisa koji prodaju veliki broj proizvoda i žele potpunu kontrolu prodaje na internetu. Zakažite besplatne konsultacije.

džš

LavaNet

Započnimo projekat

LAVA NET

LavaNet